torsdag 29 mars 2012

Test av löparstrumpor

God kväll! Idag har jag varit ute på en kort löprunda, ca 1,5 km, vilket kändes sådär. Hoppas det känns bättre imorgon då jag tänkt springa en längre sträcka och eventuellt köra intervaller.

Jag har testat två olika löparstrumpor den senaste veckan - Seger Sense och Nike Dri-Fit. Nike Dri-Fit strumporna är jättebra, framförallt ger de bra stöd för foten och fyller ut på rätt ställen för smala fötter, som jag har :). Efter att ha använt dem en hel dag är de inte ens svettiga! De är verkligen toppen!! Jag ger dem 5 av 5 i betyg. 

Segerstrumporna är inte lika varma som Nike och inte alls lika tjocka, men ska skydda fötterna bra. Seger Sense System består av 72 % Dri Release, 27 % Polyamide och 1 % Lycra. De dämpar, stabiliserar och skyddar mot påfrestningar och slitage. Dessutom transporteras fukten bort, vilket gör att risken för blåsor och skav minskar. Jag har svårt för att bedöma Segerstrumporna då jag inte använt dem lika länge som Nikestrumporna. Än så länge ger jag Seger 3,5 av 5 i betyg. Jag återkommer med nytt betyg på Segerstrumporna om några veckor när jag hunnit testa dem ett par längre sträckor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar